Orient
Laddar...
Handla enligt
Shoppingalternativ
Armbandsmaterial
Armbandsfärg
Färg på urtavla
Färg på boett
Glas
Urverk
Vattenskydd
Diameter
Tjocklek
Pris
Typ av spänne

21 artiklar

Sätt stigande sortering

Orients historia

Orient Watch Co., Ltd grundades 1950 i Japan. Känd för sin noggranna hantverksskicklighet och precision, står Orient som ett av få märken som producerar alla sina klockor internt, vilket säkerställer enastående kvalitet och hantverk. Även om Orient officiellt etablerades 1950, kan dess rötter spåras tillbaka till 1901. Den långa historiken demonstrerar ett kompromisslöst engagemang för tradition och innovation inom urmakeri.

Orients välgörenhetsinitiativ

Orient har länge varit erkänt för sitt detaljerade urmakeri och för sina bidrag till lokalsamhällena. Utöver att skapa precisa och tillförlitliga klockor, engagerar sig Orient aktivt i välgörenhetsarbete och stöder initiativ som förbättrar levnadsförhållanden och utbildningsmöjligheter för människor i nöd. Detta är inte bara en engångsinsats utan en del av deras företagskultur, som söker att ge tillbaka till samhället som har hjälpt till att bygga upp och erkänna varumärket.

Orients egna urverk

Något speciellt med Orient-klockor är deras egna automatiska urverk. Varje urverk är designat, producerat och monterat av Orient själva, vilket garanterar klockornas tillförlitlighet och hållbarhet.

Japansk popkultur

Orientklockor har uppnått ikonstatus i Japan och förekommer ofta i både anime och doramas, vilket förstärker märkets roll i den japanska popkulturen.

Klassisk elegans

Orient Bambino-serien är en hyllning till klassisk klockdesign. Dessa klockor kombinerar vintageinspirerad design med modern mekanik och har vunnit hjärtat hos dem som uppskattar tidlös estetik till ett överkomligt pris.

Dykarklockor i toppklass

Orients Mako-serie är bland de mest populära dykarklockorna på marknaden. Kända för sina överkomliga priser, hållbarhet och vattentålighet upp till 200 meter, erbjuder de ett fantastiskt värde för pengarna.

per sida

Orient klockor

Orient Watch Co., Ltd. grundades 1950 av Shogoro Yoshida, som tidigare hade arbetat för den japanska regeringens klocktillverkningsforskningsinstitut. Företaget började med att tillverka mekaniska klockor, som tillverkades med delar importerade från Schweiz. Dessa tidiga klockor såldes främst i Japan, men på 1960-talet hade Orient börjat exportera sina klockor till andra länder.

På 1970- och 1980-talen introducerade Orient kvartsur i sin produktlinje. Dessa klockor var mer exakta och krävde mindre underhåll än mekaniska klockor, vilket bidrog till att göra dem populära bland konsumenterna. Orient började också utöka sin produktlinje till att omfatta ett bredare utbud av stilar och funktioner, såsom klockor med larm, kronografer och vattentäthet.

2009 blev Orient Watch Co., Ltd. ett dotterbolag till Seiko Epson, ett stort japanskt elektronikföretag. Detta gjorde att Orient kunde dra nytta av Seiko Epsons tekniska expertis och resurser, vilket bidrog till att ytterligare förbättra kvaliteten och prestandan på dess klockor. Idag erbjuder Orient ett brett utbud av klockor, inklusive mekaniska, kvarts- och automatiska klockor för män och kvinnor, med en mängd olika stilar och funktioner. Företaget fortsätter att vara känt för sin kvalitet, pålitlighet och prisvärdhet. Orient-klockor är särskilt populära i länder i Asien och Mellanöstern, men har också en stark efterföljare i andra länder också.

Vi vill gärna spara data i cookies

Vi använder informationskapslar från trafik-logg för att identifiera vilka sidor som besökts, vilket hjälper oss att förbättra användarvänligheten på vår hemsida, både generellt samt specifikt för dig. Läs mer här;