Laddar...
Handla enligt
Shoppingalternativ
Kön
Märke
Armbandsmaterial
Armbandsfärg
Färg på urtavla
Färg på boett
Boettmaterial
Glas
Urverk
Vattenskydd
Diameter
Tjocklek
Pris
Typ av spänne

Artiklar 1-48 av 73

Sätt stigande sortering

Timex - Ett historiskt arv

Att investera i en Timex-klocka är att investera i ett stycke tidlös historia. Varje klocka bär på en narrativ rikedom som har kultiverats över mer än ett och ett halvt århundrade. Den tid du ser på dess urtavla är inte bara nuvarande ögonblick; det är en återspegling av årtionden av innovation, uthållighet och dedikation till klocktillverkningens konst.

Det är att bära en symbol för arvet från generationer av hantverksskicklighet, en påminnelse om de värderingar och den integritet som Timex har upprätthållit genom oroliga tider och skiftande modetrender. När du tittar ned på din Timex, ska du veta att du bär mer än bara en klocka – du bär en berättelse av hårt arbete, passion, och en fortsatt strävan efter excellens.

Kvalitet till ett överkomligt pris

Timex står för en demokratisering av kvalitet, där avancerad teknologi och noggrann design inte är reserverade för en elit, utan tillgängliga för alla. Företagets filosofi har alltid varit att tillverka pålitliga urverk som inte kompromissar med kvalitet eller estetik, samtidigt som de håller kostnaderna nere.

Detta tillvägagångssätt har resulterat i en portfölj av klockor som erbjuder något för varje smak och budget, från den minimalistiska designälskaren till den äventyrslystna upptäcktsresanden. Att äga en Timex innebär att kunna uppskatta tidens värde utan att det är en ekonomisk börda. Varje sekund tickar med försäkran om att kvalitet och tillgänglighet kan gå hand i hand, vilket gör att du kan fokusera på att leva ditt liv fullt ut, medveten om att tiden är på din sida.

Waterbury Clock Company

Bakom namnet Timex ligger en rik och mångfacetterad historia som börjar med den ursprungliga identiteten som Waterbury Clock Company. Grundat i 1800-talets industriella hjärta, Waterbury, Connecticut, blev staden en kärnpunkt för klocktillverkning, där precision och hantverksskicklighet flödade genom dess vener som livets puls. Denna stad, som kärleksfullt kallades "Amerikas klockstad," blev känd för sin banbrytande innovation inom klocktillverkningen.

Den anda av innovation och engagemang i klockmakeri som präglade företagets tidiga dagar har fortsatt som en ledtråd genom Timexs livslängd. Denna historiska början är inte bara en fotnot i företagets berättelse, utan grunden på vilken hela deras anseende bygger, en påminnelse om rötterna och en inspiration för framtiden.

Visste du att?

Timexs resa genom tiden kännetecknas av mångfald och anpassningsförmåga, eftersom företaget inte alltid har begränsat sin produktion till tidsmätare. I början av 1900-talet, en era av expansiv teknologisk innovation, utvidgade de sina hantverksmässiga horisonter och började tillverka hastighetsmätare till de snabbt utvecklande bilarna. Dessa instrument, som var avgörande för de nya motorfordonen, speglade Timex förmåga att tillämpa deras urmakerifärdigheter på nya utmaningar och industrier.

Den här delen av historien visar företagets flexibilitet och vilja att utforska nya områden och skapa produkter som var i linje med tidsandan och marknadens behov. Timex historiska produktion av hastighetsmätare är ett vittnesbörd om deras innovation och strävan att vara mer än bara en klocktillverkare, utan en mångsidig bidragsgivare till samtida teknologisk utveckling.

Timex i rymdåldern

Under 1960-talet, en tid då kapplöpningen till rymden var som intensivast, spelade Timex en viktig roll genom att utveckla klockor anpassade för astronauternas speciella behov. Detta var en epok som präglades av heroisk innovation, och Timex visade sin förmåga genom att tillverka klockor som inte bara kunde stå emot, utan även fungera optimalt under de extrema förhållanden som rymden innebär.

Dessa tidtagarverktyg skulle inte bara klara av de enorma krafterna vid uppskjutningen och de hårda förhållandena i viktlöst tillstånd, utan också säkerställa noggrannhet och pålitlighet. En tid då varje komponent testades till sina gränser, och Timex's framgång under denna era underströk företagets engagemang för att ständigt flytta gränserna för vad en klocka kunde prestera och hur den kunde bidra till människans äventyr bortom vår egen planet.

Timex och kvartsrevolutionen

1970-talet signalerade en ny tid inom klockindustrin med Timex i förarsätet för introduktionen av kvartsklockor till massmarknaden. Denna banbrytande teknik möjliggjorde produktion av tidmätare med en aldrig tidigare skådad precision till ett pris som var överkomligt för den genomsnittliga konsumenten. Timexs innovativa inställning demokratiserade tidtagning, då kvartsrevolutionen omformade klockor från att vara lyxvaror till grundläggande verktyg tillgängliga för alla.

Med lanseringen av sina kvartsklockor erbjöd Timex en kombination av tillförlitlighet, noggrannhet och överkomlighet, vilket gjorde exakt tidhållning inte bara till en lyx, utan en självklarhet för vanliga människor. Genom att ta kvartsklockornas magi till massmarknaden, cementerade Timex sin status som ett folkligt varumärke, som stod för innovation tillgänglig för alla och som fortfarande strävar efter att förbättra och innovera hur vi mäter och värdesätter tid.

Sida
per sida

Timex

Watchia.se är officiell återförsäljare av Timex, vilket innebär att vi enbart säljer äkta och kvalitetstestade produkter, som kommer med garanti och tillgång till officiell service. Handla tryggt, handla från auktoriserad återförsäljare, handla från Watchia.se!

Vi vill gärna spara data i cookies

Vi använder informationskapslar från trafik-logg för att identifiera vilka sidor som besökts, vilket hjälper oss att förbättra användarvänligheten på vår hemsida, både generellt samt specifikt för dig. Läs mer här;