Prevetti
Laddar...
Handla enligt
Shoppingalternativ
Armbandsmaterial
Armbandsfärg
Färg på urtavla
Färg på boett
Glas
Urverk
Vattenskydd
Diameter
Tjocklek
Pris
Typ av spänne

28 artiklar

Sätt stigande sortering
per sida

Prevetti

Historien om Prevetti startar i Positano, en by på Amalfikusten i italienska Kampania. Det var här som de två grundarna tillbringade en semester och råkade möta en väldigt speciell person, med djup insikt i italiensk kultur och värderingar – vilket resulterade i skapandet av detta framgångsrika märket.
Det italienska mottot ”dolce far niente”, vilket kan översättas till ”det ljuva i att göra ingenting”, illustrerar perfekt, hur det italienska livet är centrerat kring de enkla och vackra sakerna i livet. Det handlar om att leva i nuet och njuta till fullo av livet.
Så, en afton när våra två huvudpersoner är på en mysig, lokal restaurang, för att avnjuta några av de utsökta specialiteterna som det italienska köket har att erbjuda, så möter de en av byborna. Han är välklädd, med bakåtkammat hår och en elegant klocka på handleden: Han presenterade sig som Carlo Prevetti och hans elegans var som en aura, för honom. Han hade kunnats beskriva som höjden av naturlig elegans och stil; karismatisk, utsöndrandes självförtorende i kombination med en oslagbar förmåga att berätta historier.
Mottot ”dolce far niente” var uttrycket som Herr Prevetti använde sig av när han försökte förklara den italienska livsstilen. Familj och godhet, är grunden till livsglädje, förklarade han... och bjöd in dem på en autentisk middag med sin familj. Kvällen därpå så hade Prevetti-familjen ansträngt sig för att laga de mest delikata delikatesserna bland de hemmagjorda klassikerna inom det italienska köket. Detta fick de avnjuta under en stjärnklar himmel, omfamnade av den italienska sommarkvällens värme.
Med den utsökta utsikten över Amalfikusten, som bakgrund, så började herr Prevetti berätta om sig själv. Han hade varit en urmakare i över 40 år, och han hade en liten affär nära Salerno. Han visade sin klocksamling för dem, och med märkbar stolthet i rösten så berättade han att varenda en av klockorna hade en speciell betydelse för honom. Intressant nog så bestod samlingen inte av de mest dyrbara eller ens de mest exklusiva – vilket man hade kunnat förvänta sig av en urmakare; men... av klockor som han hade en emotionell koppling till, av ett eller annat skäl. Hans viktigaste klocka var hans allra första; enkel och elegant... som hans älskade fru gav till honom på deras första bröllopsdag – en tid när deras inkomster var låga och ekonomin var skral.
Herr Prevetti förklarade att det inte var klockans pris som spelade roll, utan meningen, minnena av/från samt kärleken bakom. Det var tydligt att herr Prevetti hade en unik syn på var värdet i en klocka ligger. När semestern var avslutad så hade grundarna av ”Prevetti” bestämt sig för att starta ett eget märke, som skulle hedra herr Prevetti. Ett klockmärke där de kvaliteter och värden som han hade besjungit, utstrålat och delat med sig av, skulle vara dominerande. Klockorna skulle inte bara visa tiden, utan även vara av god kvalitet och se bra ut... och självklart symbolisera den italienska kulturen och de värden/värderingar som han inspirerade dem att adoptera. Kanske mest viktigast: Prevetti-klockor ska kunnas köpas av alla.
Fortfarande så är det detta som ligger till grunden för alla affärsbeslut och formgivningsinriktningar som märket tar.
Sofistikering, elegans, självförtroende, karisma och harmoni... är några av ledorden, som håller kursen för även de nya, moderna och stilriktiga klock-kollektionerna av i dag.
I herr Prevettis anda: trots att alla kan köpa en Prevetti-klocka, så offras aldrig kvalitet!

Som officiell och auktoriserad återförsäljare av klockor från Prevetti, så garanteras du att du får en äkta klocka, med officiell garanti och tillgång till officiell service, när du handlar hos oss.

Vi vill gärna spara data i cookies

Vi använder informationskapslar från trafik-logg för att identifiera vilka sidor som besökts, vilket hjälper oss att förbättra användarvänligheten på vår hemsida, både generellt samt specifikt för dig. Läs mer här;