Oris
Laddar...
Handla enligt
Shoppingalternativ
Kön
Armbandsmaterial
Armbandsfärg
Färg på urtavla
Färg på boett
Boettmaterial
Glas
Urverk
Vattenskydd
Diameter
Tjocklek
Pris
Typ av spänne

Artiklar 1-48 av 96

Sätt stigande sortering
Sida
per sida

Oris klockor

Oris är ett schweiziskt lyxklockmärke som grundades 1904 av Paul Cattin och Georges Christian i staden Holstein, Schweiz. Företaget började som en liten verkstad som producerade klockurverk, men växte snabbt till att bli en respekterad tillverkare av klockor. Under de första åren fokuserade Oris på att tillverka fickur, men övergick senare till att tillverka armbandsur.

Under 1900-talet fortsatte Oris att växa och expandera, och etablerade ett rykte om att producera pålitliga klockor av hög kvalitet. Företaget blev särskilt känt för sina mekaniska klockor, som ofta designades med fokus på specifika branscher som flyg, dykning och motorsport.

Ett föga känt faktum om Oris är att de har en lång historia av att tillverka klockor specifikt för flygindustrin. Oris har tillverkat pilotklockor sedan 1930-talet och de har en djup förståelse för piloternas unika behov när det kommer till tidtagning. Många av Oris flygklockor har överdimensionerade kronor, vilket gör dem lätta att använda när de bär handskar, och de har också ofta flera tidszoner, vilket är användbart för piloter som ofta reser över olika tidszoner. De har också ett samarbete med Oris Big Crown ProPilot Worldtimer-klockan, som designades med hjälp av professionella piloter, och det är den första klockan i världen som har en mekanisk höjdmätare, en mycket ovanlig funktion i klockor.

I början av 2000-talet blev Oris ett ledande varumärke inom den schweiziska klockindustrin, och de har utökat sin produktlinje till att omfatta klockor för både män och kvinnor. Företaget är också känt för sitt engagemang för miljöinitiativ, och har lanserat ett antal initiativ för att främja hållbarhet och bevarande. De har också partnerskap med många sportevenemang, lag och idrottare, som Formel 1 och DTM-racing, vilket gör dem till ett av de mest kända varumärkena i branschen.

Vi vill gärna spara data i cookies

Vi använder informationskapslar från trafik-logg för att identifiera vilka sidor som besökts, vilket hjälper oss att förbättra användarvänligheten på vår hemsida, både generellt samt specifikt för dig. Läs mer här;